”Visste du att den som pratar om sex med sin partner har bättre sex?”, så säger Therese i ett kort videoklipp.

När du vågar visa mer av den du är inför din partner har du ofta lättare att koma till njutning för både egen och den andras del . Om du istället agerar med att försöka dölja dig bakom en mask och absolut inte visa de delar av dig själv du inte tror att din partner ska uppskatta, då har din hjärna fullt upp med att dölja och gömma sig. Att istället låta hjärnan vara i ditt lustcenter leder till bättre sex. För alla inblandade.

Hur vågar man prata om sex, sina sexfantasier och visa mer av vad man kanske drömmer eller längtar efter?

En av er kommer våga och då är det viktigt att du behåller din nyfikenhet och ditt ickedömande. Detta är viktiga förhållningssätt för den som lyssnar och tar emot berättelsen av den andra. Du som vill berätta kan skapa ramarna för ert möte, se till att ingen av er är stressad eller har bråttom iväg.

Vårt tips till dig som vill skapa ett samtal och dela med dig av dina sexfantasier är att börja berätta om den när din partner är upphetsad av lust. När en upphetsning är i kroppen är samtidigt äckel-reflexen nedskruvad till en låg nivå och därmed är den inte så lätt att trigga.

Den där sexfantasin som min partner berättar om vill jag verkligen inte göra!

Oj, nu behöver du backa ett steg. Låta din nyfikenhet och ditt ickedömande kliva fram. Och framförallt, påminna dig om att en fantasi, oavsett om den handlar om sex eller ej, är en produkt i hjärnan och dess förmåga att med hjälp av fantasier tänka på saker och som tankeexperiment uppleva händelser och scenarios.
Bara för att din partner, eller du, har en sexfantasi betyder verkligen INTE att ni vill låta den bli verklig. Det är ett steg av medvetande som behöver ske däremellan. Ett steg som tar fantasin till ett önskemål.

Våga!

Vi är övertygade om att den som pratar om sex med sin partner har bättre sex. Så våga vara den som startar konversationen, som delar med dig, som är nyfiken på din partner. Vem vet, kanske har ni en liknande fantasi som ni kan använda er av för att hjälpa varandra nå upphetsning eller i ert förspel.

en av våra sexfantasier blev en lerskulptur våren 2021 då vi gick en skulpturkurs

Vill du läsa mer om sexfantasier?
Då finner du många artiklar på www.theresemabon.se

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.